Natuur en omgeving

"Geniet van de groene omgeving"

Natuur en omgeving

Onze studio is gelegen in Oudega aan de rand van natuurgebied de Alde Feanen, een unieke locatie. Vanuit de knusse woonkamer heb je aan de ene kant zicht op de graslanden van It Fryske Gea en aan de andere kant kun je Friese paarden van de manege bewonderen.
Nationaal Park De Alde Feanen is één van de jongste nationale natuurparken van Nederland en ligt in het hart van Friesland. Het is één van de grootste moerasgebieden in West-Europa. Rietlanden, moerasbos, veengronden en heel veel water bestaande uit petgaten, vaarten, meren en sloten wisselen elkaar af. Op circa 3 km afstand van de studio vind je het bezoekerscentrum, waar je terecht kunt voor activiteiten, fiets-, vaar- en wandelroutes.
NP De Alde Feanen organiseert vele excursies, op de kalender vind je de actuele informatie.

Ben je dol op het spotten van vogels? Er zijn meerdere vogelkijkhutten dichtbij de studio en er liggen vogelboekjes in de studio.

Studio It West , natuurhuisje in Friesland


Er zijn diverse wandel- en fietsroutes in de omgeving welke zijn verzameld op www.earnewald-routes.nl . (Bij de studio zijn twee elektrische fietsen beschikbaar voor verhuur).

Het zwemstrandje van Earnewâld ligt op 2 km afstand.
In de winter wanneer het goed vriest kun je de schaatsen onderbinden op de Lytse Mar of de Jan Durkspolder.

Watersport dorp Earnewâld is dichtbij en met de auto ben je in 20 minuten in het hart van Leeuwarden of Drachten.

 
Button